Saga ska bli kändis?

Igår så hände något spännande.
Några journalister från tidningen ATL kom för att fota skolan och skriva om den. Dom fotade traktorer, ladugården och så fick jag och Saga posa lite!
Det far kul men lite drygt tyckte både jag och Saga. Haha!
Eftersom att jag var lite nervös så kände så klart Saga det och ville inte alls lyssna. X) Sen så skulle jag få henne att springa i den heta sommarvärmen vilket hon inte ville X)
Krångel,krångel, men tillslut så skuttade hon efter mig när att jag släppt henne lös. Det blev nog ändå några bra bilder! Men en kul upplevelse och underbart att visa alla min vackra stolthet! <3

Idag så blev det vårmys. Saga har fått en konstig hosta. Hon hostar bara ibland, men det är ändå värt att ta det extra lugnt. Så jag stod med henne och pysslade och flätade i solen medna hon betade. Då är livet gött. <3
 
 

Fyfan vad jag kommer sakna Rättvik.

Arbete hela dagen och gårdagen Medeltidsfestival med kompis.
Mys med Saga och massa annat trevligt denna härliga sommarhelg. Fyfan vad jag kommer att sakna Rättvik. Framförallt Ladugården. Alla underbara kossor och den snälla personalen. Och mest av allt, fina lilla Saga. Känns drygt att lämna allt nu när det går som bäst.
Men man ska inte klaga. Sommaren kommer bli grym! Fester, bad, glass, långa ridturer, jobb på Karl Tövåsen, vänner, långa nätter, Sveipur<3. Jag kommer att Sakna Saga men jag får ju träffa älskade underbara Sveppe igen. Och alla Stockholms kompisar! Storstads flum och annat.
Den här veckan så hade jag planerat att dra ner på stan och köpa glass med Saga, om ladugårdspersonalen tycker att det är ok, som avslutning. :)
Hur ska jag klara mig hela sommaren utan min ögonsten...?
Nu ska jag gå till kornas stora sommarhage och avnjura denna vackra kväll men alla fyrbenta vänner.<3

Vackra Rättvik med Saga<3

Efter att ha varit vaken hela natten och dagen för att hålla koll på Hobbit så började han äntligen andas normalt!
Då tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av en lång promenad med Saga.
Det var varmt och kvavt, vi började med att plaska lite i vattnet. Sen fortsatte vi på en stig vid vattnet och förbi vackra Rättvikskyrkan.
Saga var pigg och det blev en helt fantastisk lång promenad! Rättvik är så sjukt vackert! Nästan magiskt, ljuset var också helt perfekt.
Började med att fixa blommor till Saga<3
Sen blev det bus i vattnet. Härligt tyckte Sagabagabus<3
 
Promenaden fortsatte i vackra Rättvik.
Fikapaus :3
Vid kyrkan var det jäätte många spännande människor som ville klappa och fota Saga :3
En snäll dam tog en några bilder med min kamera :3
Efter prommenaden så lade sig Saga på ett ställe utanför grinadarna och chillade.
Lite små random sådar bara damp hon ner i spånet. Så jag la mig bradvid henne och gosade, som belöning för hur duktig hon varit på promenaden<3
 

En liten kämpe.

Denna lilla kvigan, halvblind och sjuklig. Bara några veckor gammal, har varit sjuk hela livet. 
Det gör ont att se den lilla kämpa så hårt i livet. Ibland blir hon friskare, men sen är hon sjuk igen. Igår drack hon på morgonen sin mjölk som hon skulle och var pigg och glad. Några timmar senare så låg hon utslagen och såg nästan döende ut. I en timme fick jag tvinga i henne mjölken. Fick dåligt samvete, men hon behövde verkligen få i sig den. När jag fått i henne hälften så gav jag upp och gick för att hämta hjälp eftersom att hon inte hade piggnat till.
När jag kom tillbaka så stod hon på benen och drack själv. Lite vaknare uppsyn, nyfiken och vaksam på omgivningen. Det gjorde resten av dagen, gick runt som en solstråle. Att se sånna förbättringer är det underbaraste man kan uppleva, även om det bara varar i några timmar. Och innan dess så var det klövverkning. KOAS. Fan vad det var livat! Bland det mest spännande jag har gjort. Att valla kossor in i verkningsburen var lättare sagt än gjort med vissa kaos kor som tycktes göra allt för att slippa undan. Jag älskar att gå lantburk, så jävla livat och underbart. <3
 

Veterinär med min bästa kompis.

Efter en jävligt hård dag i ladugården så skulle jag äntligen få lite lugn och ro tänkte jag.
Men så blev det inte.

När jag strax efter 17:00 kom hem till lägenheten så Satt Hobbit mitt i rummet på mattan som vanligt. Men någonting var fel. Hobbit andades inte som han skulle. Han andades snabbt och stressat. Först tänkte jag att han blivit skrämd av något utanför så jag brydda mig inte så mycket om det. Men efter ca 30 min så andades han fortfarande konstigt. Så jag sökte runt på internet. Ju mer jag kollade, ju mer orolig blev jag. Andningsvårigheter är allvarligt för kaniner. Men Hobbit åt som han skulle, var pigg och mådde allmänt bra förutom hanns konstiga andning. Efter att jag ringt till en veterinär och bett om råd så beslutade jag mig för att ta in honom till Falu djursjukhus. Två underbara djurvårdselever på skolan skjutsade mig dit och var med mig.

När vi kom in på djurkliniken ca klockan 22:00 så kollades hjärtat, andning och lungor. Hobbit röntgades och det krångladesmycket för hanns del. Men inge fel hittades. Hanns lungor var jätte fina, inget problem med hjärtat och han hade gått hull. Men andningen ver inte som den skulle. Så det var bara att åka ända hem till Rättvik igen. Veterinären tror inte att det är allvarligt. En teori är att han har blivit ordentligt uppskrämd av något medan jag har varit borta och fortfarande är i chock. Så i natt så ska jag vara vaken och kolla till Hobbit. Blir det värre så får vi åka in igen, men jag tycker att det har blivit lite bättre i alla fall. Så alla tummar och tår får hållas för min älskade lilla kompis. 

Hopp om mänskligheten har verkligen kommit tillbaka till mig. Att två tjejer som jag inte känner erbjudersig att ta mig och Hobbe till vetrinären sent på kvällen och väntar tills det är över. Dom lyckades tillockmed lugna ner mig och få mig att garva innan besöket. Trots att jag var ett jävla nervrak som var så nervös så att jag höll på att spy och bryta ihop av oro.
Sånna männsikor förtjänar allt guld <3 
Vetrinären var också jätte snäll och profsig. Så creds till Falun djurklinik. 
Tur att det finns sån bra hjälp tillgänglig för min bästa kompis. Vet inte hur jag skulle överleva utan Hobbit. Han är alltid där. Kommer alltid skuttandes så fort jag öppnar dörren till lägenheten efter skolan. Han sover i samma säng som mig, är med mig i allt. Över allt. Hobbit är helt enkelt den som får mig att överleva vardagen och alla motgångar. <3

Rengn bus

Eftersom att Saga börjat tappa lusten till träning och promenader så tog vi några dagars paus. Så den här veckan så har jag bara pysslat tills idag då jag tog ut Skruttan igen.
Nu hade hon fått ny energi och ny attityd. Saga var sjuukt pigg och glad. Det regnade vilket hon tycker är jättejätte kul. Vi tog en kort galopp tur i regnet runt skolan och bara lekte och busade. Mycket väl behövt för oss båda! <3 
 

Nya äventyr!

Denna veckan har aga fått testa på två nya saker. I måndags så blev det tömkörning :D Okej, kanske inte riktigt. Men jag fäste två långa grimskaft på sidorna av Sagas grimma och gick bakom och drev framåt. Det gick rätt hyfsat för att vara första gången. Vi höll inte på särskilt länge, ca 10min bara eftersom att Saga började tröttna. Men mot slutet så fattade hon lite i alla fall.
I går så gjorde vi något riktigt kul!
Vi tog en promenad till djurbadstranden för att Saga skulle få känna lite på vattnet.
Det var jätte varmt, minst 20grader så Saga tyckte att det var jätte jobbigt och ville inte alls gå först. Men efter en stund så gick det bättre.
När vi kom till stranden så blev Saga genast piggare. Jag ledde ner henne till i vattnet utan problem. Saga tyckte att det var superkul! Stranden är otroligt fin och långrund. Perfekt att springa i vattnet!
När Saga vant sig vid vattnet så blev hon superbusig! Hon lekte och hoppade i det grunda vattnet. Sen så tog vi en springtur. Saga galoperade lyckligt efter mig och tog många bocksprång! <3 Det måste ha varit bland det roligaste både hon och jag har varit med om <3 <3
Filmade andra gången vi plaskade i vattnet, men då var Saga inte alls på humör längre, så ni får nöja er med några över redigerade bilder klipta från filmen :3

Barbacka,barfota, barbent<3

Långritt till Velamsund.
På bästa pigga lilla ponny-Sveppe. Han var på supergott humör och vädret var strålande! Vi skrittade större delena v turen och njöt av den underbara naturen och vitsipporna<3 Framme vid Velamsund djurbadstrand så bytte jag om till badkläder och invigde årets bad säsong med Sveppe<3 Han tyckte att det var skit kul med en simtur i det varma vädret<3 Efter det tog vi en liten mat-rast innan vi drog upp till terräng hoppbanan.Eftersom att Sveppe fortfarande var så blöt så bestämde jag mig för att hoppa i bikini. Det var det bästa valet jag gjort!
Velamsunds terrängbana är helt underbar! Det finns fina hinder av alla storlekar och former och underlaget var perfekt eftersom att det varit så tort ett tag. Sveipur var superpigg och tyckte att det var skitkul att hoppa! Vi började med dom små, men tillslut så klippte vi ett språng som måste ha varit minst 80cm högt och en meter brett!
Fyfan vad stolt jag var, och det var en oförglömlig frihetskänsla att göra det barbacka, barfota i bikini!
Sedan så kom mamma med kamera och tog lite bilder, då tog vi en till simtur och vilade lite till innan vi red hem.
Från ingenstans på hemvägen så kom det värsta ösregnskuren! Men även det var mysigt på sitt sätt! Även om jag satt och frös häcken av mig! Men Sveppe var fortfarnade pigg så vi fick några låånga underbara galopper! 
När vi var hemma igen så belönades han med en lång pysselstund i solen som kommit fram igen<3
 
 

Härligaste på riktigt länge!

Uteritt på världens bästa ponny med underbaraste Malin och fina Prippen.Barbacka i shorts!Det blev verkligen en helt underbar tur på våra fina hästar i varmt vårväder. Det blev en lång tur, vi red förbi en skola och snackade med några ungar som ville klappa och underbara Malin fick hjälpa ett stackars fyllo som hade ramlat omkull medan jag höll hästarna. Blev en härlig tur i gurra bland vitsippor med låånga galopper!
Detta behövde jag.
(Ca ett år gamla bilder)
Underbart att sitta på en bekant hästrygg. <3
Att rida är inte kul med någon annan än Sveppe. Den bästa på fyra hovar, min underbara gamla vän. Som jag har saknat honom!
Efter ridtyren blev det att pyssla läänge och vattenkrig som Malin den jäkeln drog igång X) Men Sveppe verkade bara tycka att en kaldursh var skönt tillskilnad från mig!

Eeeh..Borde det verkligen stå en ko där..?

DETTA möttes jag och en kompis av när vi skulle mocka till ungdjuren.
HAAHAHAHAHA fyfan vilket gott skratt jag fick!
Kan bara säga att den lilla kvigan inte hade något att göra där, och vetefan hur hon tog sig dit!
Det är typ en meter högt att hoppa och en hög kant på ena sidan, och på andra sidan så är det ett staket som är aldelens för lågt för att krypa under. Hon satt fast och tog sig inte loss själv, men hade ingen som helst panik utan verkade stå ganska bra där X)
Vi fick fälla ner henne så att hon låg ner och sen dra henne under järnstaketet. Inte ens när vi fäste ett rep runt benet för att dra om kull henne så fick hon panik! Så jääävla skön ko alltså!
Det är därför jag älskar kossor så mycket.
Egentligen inget att garva åt eftersom att det hade kunnat sluta helt åt helvette, men fyfaaan vad kul det såg ut :') <3 Framförallt faktumet av hur lugn hon var med tanke på den kritiska situationenoch det eviga mysteriet hur i helvette hon kom dit!
Ibland undrar man ju vad i helvette dessa kluriga kvigor sysslar med!
----------------------------------------------------------------------------------------
Idag så var Saga jätte pigg, så jag körde lite klättring vilket hon verkade tycka var kul. Nu så är jag påväg till hem till kära Nacka för att det är långhelg och träffa världens bästa ponny igen!! :D <3

Underbar dag som bara blir bättre!

Våren är verkligen här! Efter en lång arbetsdag i den underbara vårsolen som mest spenderats i traktorn så drog jag utmattat till Saga. Så fort jag ropade hennes namn så flög ett litet orange huvud med en vit bläs upp i luften och gav ut ett välkomnande råmande innan hon satte iväg i galopp mot mig. Plötsligt så fick jag kraft igen!!Det blev en underbar promenad runt ladugården i den tidiga kvälls solen. Saga var ganska slö, jag gissar att det beror på värmebölja som kommit så plötsligt. Men det blev en underbar promenix i solen och Saga njöt av att få beta medan jag satt och solade lite. Inne i ladugården så la sig Saga ner och jag la mig bredvid och kliade och gosade med min lilla kompisSjukt underbart! Och nu ska jag till stranden med en kompis<3
Har slut på bilder på Saga så ni får en random från internet :3

Ta hand om varandra.

Stor dag för Saga!

I lördags så var det öppet hus och ko släpp. Min och Sagas uppgift var att gå runt och låta folk titta,fota och klappa på Sagis. Det var helt crazy! När jag bestämde mig för att tacka ja till det så hade jag ingen aning om hur mycket folk som skulle komma, och vilka idioter vissa var!
Jag tog ut Saga medan korna släpptes för att jag trodde att det skulle vara mindre folk, men där hade jag fel! För precis samtidigt kom en hel drös med minst 100pers och alla ville klappa, 90%var småbarn och korkade föräldrar. Shit! Nu sparkar hon, flyr eller något tänkte jag. Men Saka bara stod där! Även fast 100 pers skulle klappa samtidigt. Det petades på huvud,nos och överallt trots att jag tydligt sa åt folk att dom inte fick klappa på huvudet. Och några förräldrar körde barnvagnarna direkt fram till sagas bekben som stod i perfekt höjd för att ungen skulle bli sparkad i huvudet om Saga inte vore så underbar! "suck" säger jag bara om vissa korkade förräldrar!
Liv och rörelse överallt, springande och skrikande barn!
Är så stolt över Saga så att jag blir knäsvag. Helt sjukt! Att hon var så himla duktig! Fick jätte mycket beröm för hur fin och lydig hon var av både lärare och privatpersoner. Denna dagen får aldrig glömmas! Finafina lilla Saga, så långt vi har kommit! Kan inte fatta att hon inte fick panik, rymde eller ens var nervös. Ett tag så var hon rädd, men då tryckte hon mig bara mot mig! Sen kom mamma och hälsade på saga och hämtade mig för att vi skulle till sommarstugan över helgen! <3
OJ vilken rörig text ni fick X)
Gamal bild på älskling.
Efter detta så har vi båda verkligen fått självförtroende känns det som! Vi klarar vad som helst<3
Update: Tydligen så var det ca 1500 pers på marknaden!!
Hon litar på mig, min lilla Saga<3

I ridhus :D

Den senaste veckan har varit ganska buissy med praktik och allt. :) Men jag har haft skitkul och lärt mig massor :D Saga har i veckan besökt ridhus två gånger. Det var kul! Saga blev helt tokig första gången. Hon skuttade , sprang och busade utan att vara minsta rädd! Idag som var andra gången så var hon något lugnare. Vi lekte lite följa Jhon, hon följde snällt efter mig och har fått mer respekt! Jag byggde även upp ett litet hinder som hon hoppade över 3gånger. Första två gick jätte bra och hon tyckte att det var skitkul. Sen så började hon springa förbi. Är supernöjd med passet<3
FIna skruttan<3
Klaga inte på att grimskaftet är i marken, DET ÄR FEL OCH DET ÄR JAG VÄL MEDVETEN OM.

Min lilla Kviga

Saga är föd den 12-12-2012. En pigg och orädd liten kviga som alltid kan lysa upp mitt liv. Själv heter jag Lina och pluggar mitt första år i lantbruk på Stiernhööksgymnasiumet. Jag jobbar för att bevara det småskaliga jordbruket och för alla djurens välfärd. Förutom Saga så har jag kaninen Hobbit som är min trogna rumskompis. //En kviga och en randome tjej.

RSS 2.0