Saga tröja X)

Hittade den i gamla stan! Var tvungen att köpa X)
DET ÄR FAN SAGA!!!!!!
Asso serriööst, blev så sjuukt glad när jag såg den i gamla stan mitt i natten i ett skyltfönster på väg hem med mina vänner.
Dagen efter åkte jag och köppte den!!
Lika va? :D
 
 

Saga har vuxit. Jävligt mycket!

Jag var och hälsade på henne två gånger. Hon kom helt klart ihåg mig. Kom när jag ropade och följde mig som en liten hund när jag tog en liten promenad runt hagen. Sen stod vi och kelade läänge. Fan vad jag har saknat henne <3

Viva...

Detta är min nya lilla kompis. Hon ska bli sällskap åt mig och Hobbit. Viva som fick bli hennes namn var verkligen kärlek vid första ögonkastet, tur för mig att hennes ägare inte hade tid för henne.
 
Jag och Viva möttes lite av en slump. På tisdagen då jag var ledig så åkte jag till Mockfjärd för att hälsa på en kompis. När jag kom dit så fick jag syn på denna lilla raring. Min kära vän Elina berättade en väldigt tråkig historia om Vivas liv.
Viva föddes hos Elina. Men dom gav bort henne till en bekant med hopp om att hon skulle få ett bra liv. Några veckor senare lämnades Viva mager och livrädd för människor tillbaka till Elinas familj. Deras "ägare" berättade att hon hade rymt flera gånger och ibland varit borta flera dagar innan någon lyckats fånga henne. Buren sket dom i att fxa, så hon försökte gång på gång att rymma men blev alltid fångad. Barnen hade jagat henne och skrikit på henne så att hon blivit riält skrämd. Elina har nog också blivit skärrad av händelsen. Tänk vilken mardröm för en vettig kanin ägare att vara med om?
 
Elina ville egentligen vänta med att lämna ifrån sig henne, men eftersom att vi går i samma skola och bor grannar där så kan hon släppa taget om sin kära lilla vän. Jag är så lycklig över min älskade lilla Viva så att jag nästan spricker<3 Nu ska hon få ett tryggt hem med massor med kärlek och omsorg<3

En morgon...

så hittade vi Sven ståendes mitt i fjus gången. En kalv som varit väldigt mycket försenad. Det var så att man blivit orolig för mamman. Men plötsligt en dag stod en fullt frisk liten kalv i stallgången. <3 Honom fick jag flaskmata och pyssla om tills han blev stor nog att dricka själv. Synd att han är en tjur. Faaaaaaaaan Sveeeen <3
Kossorna Ingrid och Emily är bästa vänner. Dom har känt varandra sedan dom var kalvar och är oskiljaktiga. När Emily väntade kalv de sista dagarna så fick hon stå inne på dagarna. Då lämnade Ingrid flocken för att stå utanför fjuset och råma till sin bästa kompis<3
Fina Ingrid <3
Babybom! Kalvar,kycklingar,valp,kaninungar<3
Efter en riiktigt regnig dag så fick Svempan låna min tröja en stund <3
 Trollet på besök i min stuga <3
"vi är helt oskyldiga"
 
 
 

Är hemma från paradiset.

Känns vemodigt.
Har jobbat och bott på Karl Tövåsen fäbod och gårdsmejeri. Tre veckor utan tv,dator eller el. Underbart! Det har hänt så sjuukt mycket och jag har lärt mig obeskrivligt mycket. Ska berätta det bästa om jag orkar. Men man kan väl i alla fall säga att det är ett tufft yrke med få raster. Arbetsdagen har sett ut såhär:
Vakna 5.30. Mjölka kor, mocka och mata till kor och kalvar, släppa ut djuren, mata och städa till ca 11.00 då kafeet öppnar. Då diskar jag, kokar messmör eller gör produkter till klockan 16.00 då det stänger. Efter det är det ungefär samma rutiner som på morgonen till ca 18.30-19.30.
Mycket hårt slit, bära tonvis med mjölk kannor, vattenhinkar och fodersäckar.
Men det underbaraste jag kan tänka mig.<3
Nästan alla djur går lösa på skogen, hästar kor, getter och hönsen.
Alla förutom grisarna, kaninerna och hundarna.
Grisarna går däremot i en jätte stor hage.
 

Min lilla Kviga

Saga är föd den 12-12-2012. En pigg och orädd liten kviga som alltid kan lysa upp mitt liv. Själv heter jag Lina och pluggar mitt första år i lantbruk på Stiernhööksgymnasiumet. Jag jobbar för att bevara det småskaliga jordbruket och för alla djurens välfärd. Förutom Saga så har jag kaninen Hobbit som är min trogna rumskompis. //En kviga och en randome tjej.

RSS 2.0