GRATTIS BÄSTA HUSDJUR!!!

Idag fyller världens bästa Hobbebobbebus ett år!!!
Grattis bästa vän och tack för att du har fått mig att orka igenom all skit.
Du får mig alltid på gott humör med ditt galda humör, vänliga lynne och komiska små insidenter.
Tack för att du skyddar mitt hem genom att atackera alla som vistas där förrutom mig.
Jag vet inte hur jag skulle överleva utan dig bästa rumskamrat.
Grattis på ettårsdagen Mr Hobbit!<3

Envisare än en åsna.

SagabagabusDagen började väl lite sisådär med att jag fick jaga kalv. När jag skulle gå ut från kalvhallen med Saga så råkade jag skrämma en kalv så att den hoppade över staketet, slog en volt och sprang lös! Shit vad shockad jag blev! Men kalven klarade sig utan några skador och irrade omkring. Tack och lov så var alla grindar stängda, så det var bara att valla tillbaka den lille busen!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sen så blev det prommenix med Saga. Först så ville hon ingenting. Men efter jag smörat lite genom att pyssla och ryckta en stund så blev det lite bättre. Men Saga var fortfarande envisare än en åsna. När jag skulle ge upp så ville hon inte gå hem heller. Iblan fattar jag inte vad sjutton hon vill? X)
Men efter lite tålamod så fick hon plötsligt ryck och tyckte att allt var jätte kul. Så jag tog henne till en stor hage där vi sprang och tränade. Saga har börjat tappa respekten och springa på och över mig, men det jobbar vi på. Efter det så vill hon inte gå hem och ännu en gång testades mitt tålamod när hon denna gången inte vill gå hem.
Hon må vara en odåga, men söt är hon i alla fall<3

Första regnet.

Träningen började med att Saga var ganska slö. Det var jätte varmt och soligt så hon blev nog trött av det. Men vi tränade lite tempoväxlingar. På hemvägen så började det regna. Det första regnet Saga har upplevt. Först så var hon skit skraj, sen blev hon på super gott humör och ville leka i det! Hihi ^^Efter regnet så var hon på jätte gott humör och följde mig som en hund :)
Det var även första gången hon stötte på får ^^
Fast dom verkade inte vara särskilt rädda för varandra utan bara nyfikna.
 
Härligt med regn tycker lilla kalvis ^^Bilderna togs när hon lugnat ner sig lite.
Lite vårpyssel innan promenaden<3


Älskade underbara<3

Lyckad lydnads träning på ridbanan. Vad mer måste jag skriva? Är sjukt stolt över min lilla prinsessa<3

Längtar!

Den 5te maj så är det öppet hus på skolan. Då ska jag visa upp älskade Saga för massor med människor!! :D Och ännu bättre så kommer även mamma då så då får hon se underbara Rättvik, min lägenhet och träffa Saga<3
Gammal bild på mig mamma och hästen Dorina på mitt sommarställe.
Saknar hela min familj! Det ska bli så kul att visa mamma mitt nya liv!
 

VUNNIT MIN FÖRSTA TÄVLING!!

Tack för presentkortet på styledbybeauty.se Tess!
Måste såklart länka till den underbara bloggen:http://blogg.improveme.se/theresemodig/

Duktig flicka :D

Idag så blev det ett kort pass, men det bästa på länge! Det började med att Saga fick ta en tupplur i mitt knä eftersom hon låg när jag kom. Har upptäckt att om man kommer när Saga ligger ner, lägger sig på henne och kelar tills hon har vilat klart så blir hon extra pigg och lydig. Och precis som jag trodde så följde Saga mig som en hund. Vi tränade tempoväxlingar, hoppade över några små stockar och hade jätte mysigt innan vi avslutade.
As gulligt South Park avsnit om att dom räddar massa kalvar från slakt :') <3

Hobbe på promenix.

Min älskade lilla filur <3

Galet pigg!

Detta var bland dom underbaraste promenaderna! <3
Till en början så var saga sjukt pigg. Så jag bestämde mig för att ta en lite längre tur till Siljan och promenera lite på stranden. Ditvägen gick jätte bra.Vi joggade och busade en del på grusvägarna. Saga var glad och pigg. När hon kom till den friska strand doften så blev hon ännu busigare. Så vi tog en liten galopp. Man får passa på innan turist säsongen drar igång. Vi hade det fantastiskt trevligt. Det var varmt ute och solen sken på den klarblå himmelen. Men på hemvägen så ville hon inte alls gå. Hon tvärnitade, ville gå tillbaka och utforska mer. Så jag fick putta, dra och ssmacka hela vägen hem. Ditvägen gick på 15min men hemvägen tog minst 30 mig X) Skämde ut oss lite genom att komma försent till ladugården till lite irriterad personal. Tur att dom är så snälla där! Men,men! Läxan är lärd. Alltid vara ute i god tid om man promenerar med en kalv!
En snäll mamma och hennes dotter tog några bilder :) 
Leeskiga pollar.
 

Alla grisar lider inte.

Var på studiebesök på en krav grisbesättning. Väldigt kul att se så otroligt lyckliga små grisar. Massor med halm till suggorna som låg i tillfälliga boxar medan dom var högdräktiga och när kultingarna var nyfödda. Efter några dagar så får dom gå ut i en jättestor lösdrift med halm upp till knäna på dom och fri utomhus vistelse året runt! Alla grisar borde ha det så!

Långpromenad.

Wiiie vad kul vi har haft det idag!
Soligt och jätte varmt! Saga var pigg och tyckte att allt var super kul och spännande. Vi tog en ganska lång runda förbi skolan och några internathus. Stötte på massor med "läskiga" saker. Men det rädde vi ut bra och fick massor med beröm av förbipasserande.

En snäll dam som vi stötte på tog några bilder på mig ch sagis <3
                  
Saga fick en liten rosett i svansen <3
Saga fick sin första ryttare på ryggen i dag :) Kaninen tuffing som jag stötte på tillsammans med hanns ägare och hennes kompis.
 
 Kommentarer som man nästan alltid hör när man är ute med Saga:
*Oj vilken stor hund!
*Har den rymt?
*Får vi klappa?
*Är hon rädd för mig/oss?
*Vad fin/söt den är!

Hyper?

Eftersom att jag jobbade i lördags så fick Saga en vilodag.
Idag när jag kom så låg hon ner. Jag ville inte jaga upp henne så jag lät henne ta en tupplur med sitt huvud i mitt knä. Efter en stund så ställde hon sig upp frivilligt. Då passade ja på att fixa henne för promenad. Idag så var Saga super pigg och på jätte gott humör. Vi busade lite på ridbanan och tog en liten promenad. På vägen så stötte vi på massa hästar och en hund. Saga var lite små skraj för hästarna och hästarna verkade vara lika rädda för Saga, men hon försökte inte dra iväg. Sen kom en hund springandes mot henne. Samma där, dom två var livrädda för varandra. Men jag är jätte nöjd med Saga. Är oerhört nöjd med passet. Det bästa var hur glad och pigg Saga var till skillnad från den senaste tiden då hon har varit så himla envis.

Sådan ko sådan matte?

Nu har Saga kommit in i en hemsk trots period då hon vill tvärtemot allt jag vill. Så fort vi kom utanför dörren så vägrade hon att gå. Så jag vände mig med ryggen mot henne och väntade.Efter ca 5min så gick hon fram till mig. Då tog jag ett steg till. När Saga inte ville följa efter då så stannade jag igen. Samma sak, hon kom närmare men följde inte efter när jag gick iväg. Och så fortsatte vi i minst 30 min. Men för varje gång så syntes en liten bättring. Saga kom fram till mig snabbare och snabbare. Tillslut så gick hon långsamt efter. Då beslutade jag mig för att gå hem med henne och ryckta istället. Saga må vara envis som synden, men vem kan klandra henne. Precis som jag så kan man inte tvinga henne, det gör henne bara ännu starkare. Utan man får bara vänta tills hon tröttnar.Inte gå dit hon vill eller låta henne vinna utan bara stå kvar tills hon kommer. Jag är trots allt ännu envisare. Saga är även otroligt lugn och pålitlig vilket är en bra egenskap. Så jag får bara fortsätta ha tålamod och köra på denna metoden. Jag vet att det kommer funka.
Envishet är inget dåligt tecken. Den tyder på styrka och tålamod. Jag tänker ta väl vara på egenskapen och försöka forma den till något bra.
Jag älskar Saga för den hon är. Hon är perfekt för mig. Har en del att jobba med men allt kan ju inte vara perfekt. Är jätte nöjd ändå och vet att vi är en bra bit på väg mot bättring.

Morgonpass

Blev ett tidigt pass innan lektionerna. På promenaden så var Saga ännu envisare än igår. Till skillnad från hästar så tycks kalvar planera mer. Dom får heller inte lika mycket panik utan bestämmer sig helt enkelt tidigt för att något är läbbigt och att hon då inte ska gå förbi!
Idag så verkade hon tycka att allt var läskigt. Så det var bara att ha tålamod.Det är trotsallt bara tredje gången hon är utomhus. Så hon fick stå stilla och kolla och smälta allt nytt innan vi gick vidare. I slutet så gick hon i alla fall dit jag ville. Envis som en åsna, att försöka tvinga henne funkar inte, utan här gäller det att kompromissa så att både hon och jag blir nöjda. Använder mig av samma metod som hon. Inget krångel utan bara stå stilla och göra inget tills hon tröttnar. Funkar hyffsat, ser egentligen inget annat sätt att göra det.

Peta näsan, Saga style :3
Senare på dagen drog jag tillbaka för att bara mysa lite. Då passade Saga på att ta en tupplur i mitt knä <3
 
 

Envis?

Dagens promenad var väldigt varierande. Till en början så var Saga sjukt envis och ville inget som jag ville. Men efter lite lirkande så blev hon piggare. När vi ökade tempot så fick Saga glädje ryck och började bocka och busa. Att skutta i vatten var visst super kul. :) Och att upptäcka allt nytt och konstigt. Men på hemvägen så ville hon inte alls! När hon äntligen kommit på hur kul det är utanför ladugården så kan man väl inte vända hem?
Men hon fick som hon ville, för när vi var framme så var visst dörren låst! Så det var bara att försöka få tag i någon som kunde låsa upp åt oss medan vi busade en stund till. Blev en jätte härlig liten tur i solen.


Imorgon tar jag med kameran, då blire bättre bilder :3
 
 

Idag har Saga sett solen för första gången :D

Efter en lång vinter av väntandes, efter att vi har tvingats trängas i den smala gången för att träna Saga så har äntligen isen försvunnit så att jag kan ta lilla Saga på promenader ute.
Innan jag tog ut henne så var jag smått nervös. Visste inte hur hon skulle reagera på att se stora världen utanför ladugården. Tänk om hon skulle få panik? Tänk om hon blir för vild för mig?
Men nej, det gick över förväntan!
Saga var först lite skraj,men rädslan gick över till nyfikenhet som gick över till lycka.
 Vi sprang och busade lite på stallplanen. Underbart att sträcka ut i galopp tyckte Saga. Det blev ett kort pass idag, men imorgon så blir det mer :D
Fina lilla Saga som njuter i solen.
Ber om ursäkt för rörig blogg design, ska fixas när jag får tid :)

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

Min lilla Kviga

Saga är föd den 12-12-2012. En pigg och orädd liten kviga som alltid kan lysa upp mitt liv. Själv heter jag Lina och pluggar mitt första år i lantbruk på Stiernhööksgymnasiumet. Jag jobbar för att bevara det småskaliga jordbruket och för alla djurens välfärd. Förutom Saga så har jag kaninen Hobbit som är min trogna rumskompis. //En kviga och en randome tjej.

RSS 2.0