Tömkörning :D

För första gången.
Saga var pigg som fan, och verkade fatta relativt bra.
Saga är ju van vid att alltid gå efter mig, så att gå framför var något nytt.
JAg hade Erik som hjälp som mutade henne med godis X)
I början så var hon helt ur fokus,tittade på annat,käkade gräs och stack lite med mig. 
Men till och från så lyssnade hon på mig. Efter en stund så fattade hon nästan och då valde jag att fortsätta någon minut till och sen avsluta.
Trotts lite "bråk" och motgång så är jag sjukt nöjd. Det gick bättre än väntat och jag vet att med lite träning så kommer det att gå super! :D
Saga kan ju "framåt" och "hallt" så därför går det bra utan spö.
Problemet är att hon har så lätt att hamna ut fokus, och då fattar hon inget. Fast hon är ju trots allt bara en kalv. Så det är bara att ha tålamod. Hon är ändå så sjukt duktig med tanke på åldern Tack Erik för hjälpen!!!

Kon är människans bästa vän.

Enligt mig, något som inte många fattar. Utan nötkreatur så hade inte mänskligheten(särskilt Sverige) klarat sig. För många, många år sedan, kalla vintrar utan element och hade inte vi klarat oss utan korna. Då var dom en del av familjen. Dom som i samma hus som oss för att ge oss värme som vi inte hade överlevt utan. Hundarnas värme var inte tillräcklig och hästar har sällan rätt psyke. Korna gav mjölk vilket mättade både hunger och törst under dom extrema livsförhållanden man levde i under dom nordiska vintrarna.
Kor finns överallt i världen och är för många fortfarnade nödvändigt för överlevnad.
Desutom så har dom fantastiska personligheter, vänligare djur finns inte.
Trots att vi behandlar dom som skit. 
Fina Ingrid.<3
Ett mål med saga är att jag ska visa världen att även kor duger till mer än bara produktion.
Det har jag alltid vetat, dom långa sommardagarna på fäboden med korna som jag är upvuxen med.
Och Saga har visat det extra mycket.  
 
 

Saga...

Jag kommer fram till hagen, ropar ditt namn. Saga kommer som vanligt skuttandes. Idag ännu gladare än någonsin. Tänker på tisdagen och blir helt varm. Känns som att äventyret har fått oss att bli ännu tigtare. Nu har jag testat hennes tillit och hur mycket hon ställer upp för mig. En till vilodag får hon, sen ska jag börja träna seriösare. Hela denna termin har jag bara gosat och tränat lite lätt. Nu blir det på riktigt, och efter gårdagen så är jag övertygad om att detta kommer bli super bra :D Finaste på fyra klövar. ♥ Gårdagens äventyr hade jag inte klarat med någon annan kalv, jag är övertygad om att Saga inte hade ställt upp så med någon annan människa. Saga var den enda kalven där, hon litade på mig. Gick oftast snällt efter mig, när jag lät någon annan hålla i henne när jag skulle käka så stirrade hon efter mig. yepp, vi har ett starkt band♥ Just nu bubblar magen av lycka!! Kan inte hitta en bättre kollega.http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/lrf-vill-få-skolbarn-att-bli-medvetna-konsumenter-2443522 Vi var även med i Dalademokraten ^^
 

Dags för update ^^

Ja, det var ett tag sedan.
Men nu är det daggs att skriva om min lilla ängel igen <3
Tillbaka i älskade Rättvik! Vill aldrig flytta härifrån, underbaraste vännerna och skolan.
Tills i tisdags så har jag bara gosat och lekt med Saga.
Men i tisdag så var det på riktigt.
Saga, jag, några andra djur och massa underbara kamrater drog med skolan på jorden och skogens dag i Borlänge för att lära mellanstadie elever om lantbruket och dess betydelse.
800pers, typ alla skulle klappa och känna samtidigt, stora klungor som flockades runt. Skrik, respektlösa barn som tog dig på ansiktet och överallt.
Men Saga bara stod där, från 9.00-14.00 och ställde upp till 110%
Just nu är jag gladast och stoltast i världen.
Tack fina underbara Saga!
Vi har så sjukt mycket kul framför oss, hon och jag!!
Nu ska jag dra igång med träningen på riktigt!
Jag pratade med chefen lite, och tog upp en liten ide!
I vinter om hon är inkörd så ska jag sätta pulka efter henne och gå på julmarknaden och låta folk åka efter henne.
Hoppas på att tjäna några slantar på det.

Min lilla Kviga

Saga är föd den 12-12-2012. En pigg och orädd liten kviga som alltid kan lysa upp mitt liv. Själv heter jag Lina och pluggar mitt första år i lantbruk på Stiernhööksgymnasiumet. Jag jobbar för att bevara det småskaliga jordbruket och för alla djurens välfärd. Förutom Saga så har jag kaninen Hobbit som är min trogna rumskompis. //En kviga och en randome tjej.

RSS 2.0